Hou de terreinen net

De oefenterreinen van onze hondenschool behoren tot de grootste van gans België. Alle medewerkers doen hun uiterste best om deze zo aangenaam en proper mogelijk te houden, maar zonder jullie hulp is dit onmogelijk. Daarom enkele tips.
Er zijn een tiental hondentoiletten in onze club. Deze bevinden zich naast de oefenterreinen langs de kant van de Sparrenweg. Gebruik deze ALTIJD voor de les begint en onder de pauze. De meeste honden zijn zo opgewonden als ze naar de hondenschool komen dat de druk om hun behoefte te doen groot is, ook als ze dit thuis of onderweg als eens gedaan hebben. In elk hondentoilet is een schop voorzien om de uitwerpselen op te kuisen en in het gat in de grond te doen. Gebruik deze. Zo staan ook degenen die na jouw komen op een propere ondergrond. Let er wel op dat je deze enkel gebruikt om de uitwerpselen van je hond te deponeren, dus geen snoepverpakkingen, plastic zakjes, drankblikjes enz.
Ongelukjes kunnen natuurlijk wel eens gebeuren. Zorg ervoor dat je poepzakjes bij je hebt en kuis het hoopje dat je hond achterlaat direct op. Natuurlijk deponeer je dit zakje dan direct op de juiste plaats. Op de meeste terreinen zijn hiervoor gaten in de grond voorzien. Vind je ze niet, dan ga je ermee naar de hondentoiletten. Geef de voorkeur aan biologisch afbreekbare poepzakjes. Deze zijn in elke goede speciaalzaak te koop. Vraag er naar.
Soms kan het gebeuren dat je hond zijn behoefte doet zonder dat je het gezien hebt. Wees niet boos op degene die je daarop opmerkzaam maakt. Als je dit bij iemand anders ziet gebeuren, spreek hem of haar er ook over aan. Deze persoon zal je daarvoor dankbaar zijn.
Natuurlijk zijn ook de normale netheidsregels van toepassing : geen blikjes, lege flesjes, sigarettenpeukjes enz.. op de grond.
Het is voor ieder van ons een kleine moeite, maar het maakt het leven op onze hondenschool zoveel aangenamer. Bedankt.

 

 

Don`t copy text!