Flyball

Flyball is een teamsport waarbij 4 honden om beurt over 4 hindernissen naar een toestel rennen. In dit toestel zit een tennisbal. De hond springt met zijn vier poten op het toestel waardoor de bal uit het toestel springt. De hond moet  de bal opvangen en zo vlug mogelijk naar zijn baasje brengen. Daarbij springt hij natuurlijk terug over de vier hindernissen.
Om te flyballen speelt ras, leeftijd, formaat, geslacht, kleur, enz.. geen enkele rol. De grootte van de kleinste hond in een ploeg bepaalt de hoogte van de hindernissen.

De hond moet minimum 1 jaar oud zijn en een redelijk niveau van gehoorzaamheid bereikt hebben om te mogen deelnemen.
Flyball is een losse sport , dus dat betekent dat de honden veel zonder leiband werken en ze dus sociaal moeten zijn en niet agressief naar andere honden . Een hond die reeds goed “ballenzot” is, graag loopt en speelt en een goeie band met zijn baasje heeft zal veel sneller tot resultaat komen. Ook het baasje zal veel beweging krijgen .
Wat heb je nodig om te flyballen?
– E
en tennisbal
– Een motivator Dit is het favoriete hebbeding van uw hond. Dit kan een speeltje        zijn, bij voorkeur een trekspeeltje.
– E
en vaste halsband of liever nog een gareel .
Natuurlijk is er ook een officieel reglement voor flyball. Je kan dit downloaden door hier te klikken.

Lesuren Flyball

Zondag van 11.45u tot 12.30u
Gelieve ruim voor het begin van de les aanwezig te zijn. Zo heb je de tijd om met je hond naar de plasweide te gaan.
Vraag toelating aan de instructeur vooraleer aan te sluiten bij de les als je te laat komt.
Denk er aan je hond te laten drinken na de les.

Spurt over de horden, vang de bal en full speed terug. Zo plezant op een net terrein.. Lees hier hoe je de terreinen proper houdt.