Een hond kopen, Ja? Nee?

Wil ik wel écht een hond?

Het schattige pupje wordt groot, vraagt tijd en aandacht, moet uitgelaten worden. Het kan misschien niet mee naar je favoriete hotel of je vaste camping? Enkele zaken waar je best op voorhand even bij stilstaat.
Daarom is het ook verstandig dat je er goed over nadenkt vooraleer een hond te kopen.
Wie wil de hond : de kinderen of de volwassenen?  Voor ieder kind is een puppy liefde op het eerste gezicht. Maar het nieuwe is er misschien vlug af. De kinderen worden ouder, krijgen andere interesses, gaan studeren, misschien op kot. Willen de ouders dan overnemen?
Heb je voldoende tijd om je hond goed te verzorgen, regelmatig een wandeling te maken, ermee naar de hondenschool te gaan?  Een hond moet dagelijks een paar keer uitgelaten worden, ook bij regen, sneeuw, gladheid, ook als het ’s avonds vroeg donker is… Een pup vraagt nog meer tijd. Hij moet dikwijls uitgelaten worden, hij moet opgevoed en gesocialiseerd worden.

Heb je de ruimte voor een hond?  Je hond moet voldoende plaats hebben, zowel buiten als in huis. Heb je een tuin, woon je op een appartement of ge je daar misschien binnenkort naar verhuizen? Is het dan raadzaam om een hond te kopen en zo ja, welke?- Wie kan er voor de hond zorgen als jij niet beschikbaar bent? Kan je hond mee op vakantie of moet iemand anders hem verzorgen wanneer je weg   bent?
Heb je al stilgestaan bij de kosten van je hond? Naast het aankopen zelf zijn er ook de terugkerende kosten : verzorging, dierenarts, voeding…

Kan je op al deze vragen een bevredigend antwoord geven, dan kan je een hond kopen.

Don`t copy text!