Agility

Bij Agility staat het plezier van zowel hond als geleider voorop. De hond moet een hindernissenparcours zo snel mogelijk afleggen. Dit gebeurt in een vooraf bepaalde volgorde en met zo weinig mogelijk fouten.

De geleider mag tijdens het afleggen van het parcours aanwijzingen geven zowel met de stem als met tekens, maar hij mag de hond of de hindernissen niet aanraken. Om het parcours juist te kunnen afleggen moet de hond beroep doen op verschillende vaardigheden.
Agility is een sport die zowel van de hond als zijn baas lichamelijke inspanningen vraagt en samenwerking tussen beide aanmoedigt.
In onze club beschikken we over ervaren instructeurs en een prachtig parcours, voorzien van alle agilitytoestellen.

Een paar keer per jaar wordt er een nieuwe lessenreeks gestart. Door het grote succes van deze lessen is er soms een wachtlijst. Daarom is het
aan te raden op voorhand contact op te nemen met een agility-instructeur. Deze kan je alle informatie geven, ook over de lesuren.
Om
te kunnen deelnemen aan de lessen agility moet je hond minimum 1 jaar oud zijn en voldoende gehoorzaam zijn. Alle honden zijn welkom. Het formaat van de hond speelt geen rol want het parcours wordt aangepast naargelang de grootte [info], maar door de aard van deze sport zijn sommige rassen wel minder goed geschikt.

In de lessen worden de honden onderverdeeld in groepen naargelang het niveau dat ze bereikt hebben. Eerst worden de honden vertrouwd gemaakt met de verschillende toestellen en naargelang de vorderingen kunnen de oefeningen in het parcours uitgebreid worden.
Je kan de lessen agility louter recreatief volgen maar natuurlijk kan je jezelf en je hond ook voorbereiden op het spelen van wedstrijden. Vooraleer je aan wedstrijden kan deelnemen moet je wel slagen in de toelatingsproef tot het agilityprogramma (TAP).
De wedstrijden worden onderverdeeld in graden, grootte van de hond en soms ook per leeftijd van hond of geleider.