Agility Veteranen, Junioren en Kadetten

Wedstrijden voor veteranen, junioren en kadetten

Naast de 3 hoofdklassen worden ook wedstrijden georganiseerd voor honden boven 7 jaar en voor jongere geleiders.
Veteranen
Voor honden die ouder zijn dan 7 jaar, ongeacht de categorie en de klas waarin ze lopen. Er is dus maar één klas veteranen, met aangepast parcours. 
Overgaan naar de veteranenklas gebeurt op vrijwillige basis maar wanneer men heeft deelgenomen aan een wedstrijd in deze klas kan men niet meer terug. De vermelding “veteraan” zal dan ook in het werkboekje vermeld moeten worden.
De veteranenklas kan niet in aanmerking komen voor een selectie met betrekking tot nationale of internationale kampioenschappen.
Deze klas wordt op elke wedstrijd georganiseerd en om ze daarbij het nodige aanzien te geven wordt een rangschikking opgemaakt en worden ook prijzen gegeven.
Junioren/Kadetten
Kadetten: voor geleiders die minstens 8 jaar oud en jonger dan 15 jaar zijn.
Junioren: voor geleiders die minstens 15 jaar oud en maximaal 18 jaar zijn.
Het geboortejaar is bepalend, niet de geboortedatum.
Deze geleiders lopen op wedstrijden een apart agility- en jumpingparcours. Enkel honden die ingeschreven zijn voor één van de bovenvermelde klassen kunnen deelnemen aan de junioren/kadetten competitie – veteranen zijn echter uitgesloten. Een junior of kadet kan hieraan maximaal met drie honden deelnemen.
De competitie wordt op elke wedstrijd ingericht – behalve op beperkte wedstrijden van 150 honden op 1 ring, waar ze mogen ingericht worden.