Agility 1ste, 2de en 3de graad

Agility 1ste, 2de en 3de graad

1e graad : Aan deze wedstrijden mag je deelnemen zodra je geslaagd bent in de TAP. Voor elke fout tijdens de wedstrijd worden de in het reglement vastgelegde strafpunten gerekend.
Om te mogen deelnemen in de andere graden moet aan volgende voorwaarden voldaan zijn.
2e graad : Honden die minstens 18 maanden oud zijn op de dag van de wedstrijd en die op wedstrijden van 1ste graad minimaal 2 foutloze parcours, waarvan maximum 1 op een jumpingparcours, plus 4 parcours met maximum 5 strafpunten, waarvan maximum 2 op een jumpingparcours, gelopen hebben, mogen op vrijwillige basis overgaan naar de 2de graad. Wanneer men echter eenmaal heeft deelgenomen aan wedstrijden in de 2de graad is teruggaan naar de 1ste graad niet meer mogelijk.
Honden die 15 x foutloos (totaal fouten) op het agility-parcours gelopen hebben op wedstrijden in de 1ste graad worden verplicht om over te gaan naar de 2de graad.
Honden met stamboom uit de 2de graad agility komen in aanmerking om deel te nemen aan de wedstrijd van de KMSH  “Beker van België Agility”.
3e graad : Voor honden die op wedstrijden van de 2de graad, minstens 8x foutloos hebben gelopen (0 strafpunten) en geldige resultaten om over te gaan hebben behaald. Van deze 8 resultaten mogen er maximum 3 in een jumping behaald zijn. Het aantal overgangen per wedstrijd wordt beperkt voor de categorie Large tot 1 per 30 deelnemende (uitslag in catalogus) honden ttz. van 1 tot 30 deelnemers: 1ste plaats is geldig als overgang, 31 tot 60 deelnemers: 2de plaats is geldig als overgang, 61 tot 90 deelnemers: 3de plaats is geldig als overgang, enz.
Het aantal overgangen per wedstrijd wordt beperkt voor de categorieën Small en Medium tot 1 per 20 deelnemende (uitslag in de catalogus) honden ttz. van 1 tot 20 deelnemers: 1ste plaats is geldig als overgang, 21 tot 40 deelnemers: 2de plaats is geldig als overgang, enz.
De overgang is verplicht nadat 10 geldige resultaten werden behaald op agility-parcours van de 2de graad.
Zo dit resultaat behaald wordt in een zelfde sportjaar is de geleider slechts verplicht om over te gaan naar de 3de graad ná de wedstrijd “Beker van België Agility”.
Zo dit resultaat niet behaald wordt in één sportjaar, is de geleider verplicht om over te gaan naar de 3de graad, onmiddellijk nadat het bedoelde resultaat werd gelopen.