Activiteiten

Overzicht van de aankomende activiteiten. 
W
at is De Clubmatch? De Dauwtrip? De Restaurantdag? De Hondenwandelzoektocht?
en misschien minder interessant, maar even noodzakelijk : De Werkdag
Bij de organisatie van deze activiteiten kunnen we natuurlijk alle helpende handen gebruiken. Wil je graag je steentje bijdragen kan je dit melden aan een instructeur of een bestuurslid. Zonder hulp van onze leden kunnen we de meeste van deze activiteiten niet organiseren.

De Clubmatch
Elk jaar in juni organiseren we de clubmatch met hierbij een barbecue. Dit is een echt feest voor al onze leden, hun familie en sympathisanten. Op de verschillende oefenterreinen worden de proeven voor de clubmatch afgelegd. Buiten voorzien we een tent, zodat je overal dichtbij bent. Je kan er tegelijkertijd genieten van een drankje en de barbecue. Voor de kinderen is er een springkasteel.
Dit jaar vond het clubkampioenschap plaats op 17 juni. Meer daarover vind je hier.

Iedereen, van de jongste pup tot de kampioenen in programma 2, mogen deelnemen aan de clubmatch. Voor de A- en de B-klas geldt de clubmatch als overgangsproef.
In iedere klas is er een winnaar, maar zoals bij de olympische spelen is deelnemen belangrijker dan winnen.
De proeven bij de clubmatch zijn natuurlijk aangepast aan het niveau van de verschillende groepen, van zeer eenvoudige oefeningen bij de pups, over de normale overgangsproef-oefeningen in A-en B-klas, de oefeningen van de brevetproef in de C-klas tot de echte “wedstrijd”-oefeningen voor debutanten, programma 1 en 2.
Alle proeven vinden plaats in de namiddag. De proeven worden gejureerd door instructeurs van de hondenschool.
Zoals altijd in onze club staat het plezier van hond en geleider ook nu voorop. Inschrijven dus.
Die dag is er ook onze jaarlijkse bbq. Daarop kan u familie, vrienden, geburen…. uitnodigen om een hapje te eten en daarna bij een drankje van de clubmatch te genieten. We zullen jullie bijtijds kaarten geven zodat iedereen zich kan inschrijven voor de bbq.

De Dauwtrip
Op het einde van de zomer (september of begin oktober)  trekken we er op een zondagmorgen vroeg op uit voor een wandeling van 5 tot 6 kilometer. Vertrekken doen we om 7.30 uur. Met een ervaren wandelaar voorop doen we aan een niet te hoog tempo een wandeling door de bossen van Schoot. De wandeling is voor iedereen probleemloos haalbaar, zowel hond als geleider. Alleen voor de jongste honden is het misschien nog een beetje ver. Als je twijfelt kan je instructeur zeker goede raad geven. Maar ook zonder hond kan je meewandelen.
We zijn dan terug in onze kantine omstreeks 9u waarna we kunnen aanschuiven aan een rijkelijk ontbijt met kaas, ham, pistolet, croissant, een eitje…. teveel om op te noemen. 

Hierna kunnen we dan op het gebruikelijke uur beginnen aan de lessen.
Op de wandeling en het ontbijt is ieder lid met (of zonder) zijn of haar hond welkom, samen met familie of vrienden.
Voor de wandeling en het ontbijt moet je natuurlijk op voorhand reserveren. Je instructeur zal zeker op tijd hierover berichten.

 
De Restaurantdag
Op een zondag in oktober) houden we onze jaarlijkse restaurantdag in Het Goor in Engsbergen.

Het concept van een restaurantdag moeten we waarschijnlijk niet meer uitleggen. Je kan die dag je familie, vrienden, kennissen, geburen, kortom iedereen die je wil uitnodigen om van ons menu te komen proeven. Zowel ’s middags als ’s avonds is ons restaurant geopend.
De leden van de hondenschool zullen bijtijds voorzien worden van kaarten om in te schrijven voor de restaurantdag.
Natuurlijk is ook op deze dag alle hulp van onze leden welkom.
Denk eraan dat op deze dag de hondenschool volledig gesloten blijft.


De Werkdag
Lessen, trainingen, wedstrijden, clubmatch, barbecue, een drankje in de kantine.
Wie denkt er soms over na dat wij elke donderdag en zondag over een meer dan 4 hectare groot terrein lopen, keurig omheind, gras gemaaid. Dat we tijdens de pauze en na de les droog en warm zitten bij een fris of warm drankje in de kantine.
Het lijkt vanzelfsprekend, maar eerlijk gezegd : dat is het niet. Het is het resultaat van veel, héél véél inzet van het bestuur, de kantine-en andere medewerkers en de instructeurs.
Ondanks al deze inspanningen is onze club zó groot geworden dat deze mensen dit niet zomaar de baas kunnen blijven.
Daarom houden we één of twee keer per jaar een werkdag. Dit is een dag (meestal enkel een voormiddag) dat we beroep doen op onze leden om samen met ons de handen uit de mouwen te steken en een ganse reeks klussen op te knappen. Er is voor iedereen, zelfs zij met 2 linkerhanden, wel iets te doen. Iedereen kan zijn steentje bijdragen.
De verantwoordelijken van de club maken een lijst van werkzaamheden voor die dag, je kunt zelf wel vermoeden waaruit die zoal bestaat : onkruid wieden, kleine herstellingen aan toestellen of omheiningen, een extra grondige poetsbeurt van de kantine…
Met meer helpers zijn we natuurlijk ook vlugger klaar. Er is drank voorzien voor de onvermijdelijke dorst en als er overuren te kloppen zijn zullen we ook ’s middags een hapje voorzien.